Wie ben ik?

Welkom, mijn naam is Annelies van Og.

Deel mogen nemen aan het proces waarin het persoonlijk welbevinden van mensen toeneemt ervaar ik als heel bijzonder.

In mijn Visie zijn de hulpvraag en wensen van de individuele cliënt een belangrijk uitgangspunt.

Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke en op maat afgestemde behandeling. Dit probeer ik te realiseren in voortdurende samenspraak met – als wel afstemming op – de cliënt (shared decision making).

Het allerbelangrijkste hierbij is voor mij een positief verloop. Het streven is altijd dat de cliënt profiteert van de therapie en de gestelde doelen zoveel mogelijk bereikt.

In mijn behandelingen maak ik voortdurend gebruik van verschillende specialisaties en/of methodieken, afhankelijk van de klacht en problematiek van de individuele cliënt / partnerrelatie /gezin.

Om dit zo goed mogelijk toe te passen, ben ik uitgebreid geschoold en nog steeds voortdurend bezig met bijscholing in nieuwe ontwikkelingen in de GGZ alsmede met kwaliteitsverbetering van mijn behandelaanbod en praktijkvoering. Ik hecht daar veel waarde aan.

Zo ben ik afgestudeerd orthopedagoog, gezins- /relatietherapeut en psychotherapeut. Ook ben ik opgeleid tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en EMDR practioner en heb ik verschillende specialisaties (Schematherapie, EFT) opgedaan. Ik ben eveneens geregistreerd Supervisor en Leersupervisor (NVP, NVRG) en erkend Leertherapeut (NVP, NVRG).

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de eerste en tweede lijn Geestelijke Gezondheidszorg, in de verslavingszorg en de forensische psychiatrie, in verschillende functies. Sinds 2004 ben ik met veel plezier werkzaam in mijn eigen praktijk.

Verder neem ik deel aan meerdere intervisiegroepen en samenwerkingsverbanden.

Een overzicht van mijn kwalificaties w.o. (BIG) registraties en lidmaatschappen is terug te vinden onder het kopje ‘Kwaliteitsbewaking’ bij ‘Praktijkvoering’.